Nieuws

Exclusieve Barbera d’Asti superiore ‘San Michele’ Cascina Tinnirello.

Oud nieuws

Tenuta Langasco bij Franco Miscia nieuwe jaargangen van de Langhe Arneis, Barbera d’Alba en Favorita!

Tenuta Langasco, Arneis, Barbera, Favorita, Wijn, Rotterdam, Piemonte, Alba

Savalan Wine

Jarenlang stond Franco Miscia bekend als specialist op het gebied van Piemontese wijnen. Onlangs hebben wij een wijnhuis gevonden in Azerbeidzjan, Aspi Winery, de wijngaarden liggen in de Savalan Valley – het woord Savalan staat prominent als herkomst op het etiket. De druiven groeien hier op 400 meter boven zeeniveau in een bodem van kalksteen en richting het dal met een toenemend gehalte aan klei. Niet alleen de meeste stekken komen uit Italië, ook de apparatuur waar de wijnen mee worden vervaardigd en de wijnmakers en enologen, Daniele D’andrea en Elisa Vagnoni. Het leek ons de uitgelezen kans om onze vleugels verder uit te spreiden!

De collectie wijnen die wij momenteel in onze winkel hebben zijn:

Viognier:
Deze florale Viognier is afkomstig uit de Savalan vallei uit Azerbeidzjan. Een rijke maar frisse droge wijn. Heerlijk als aperitief of als begeleider van witvis of lichte kip gerechten.

Traminer:
De Traminer van Savalan is een off-dry wijn. Niet te zoet voor een aperitief maar ook zeker breed inzetbaar bij de Aziatische keuken. Tonen van tropisch fruit als mango en lychee voeren de boventoon

Syrah:
De Savalan Syrah is een kruidige wijn met veel body. In het fruit tonen van zwarte bes en kers. In de neus komen de peperige tonen naar boven. Mooie begeleider voor bijvoorbeeld: Picanha of lamskoteletten van de grill.

Deze wijnen zijn zeer zeker het proeven waard!

Savalan, Syrah, Traminer, Viognier, Wijn, Rotterdam, Azerbeidzjan