Osso Buco alla Milanese – Klassiek Italiaans Stoofgerecht met Barbera

Introductie

Stel je voor: de geur van langzaam gestoofd kalfsvlees, tomaten, wortel en selderij vult de keuken. Dit is Osso Buco alla Milanese, een klassiek Italiaans stoofgerecht dat je direct naar Milaan brengt. De fruitige en licht zuurgeaccentueerde Franco Miscia Barbera maakt dit gerecht compleet en tilt je diner naar een authentiek Italiaans niveau.

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 2 kalfsschenkels (±350 g per stuk)

  • 2 eetlepels bloem

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 wortel, in kleine blokjes

  • 1 stengel selderij, in kleine blokjes

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 150 ml witte of rode droge wijn

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 250 ml runder- of kippenbouillon

  • 1 laurierblad

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse peterselie en citroenrasp voor garnering (gremolata)

Bereiding

  1. Kalfsschenkels voorbereiden: Dep het vlees droog en bestuif licht met bloem.

  2. Bakken: Verhit olijfolie in een grote pan. Bak de kalfsschenkels rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.

  3. Saus maken: Bak ui, wortel, selderij en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Blus af met wijn en laat kort inkoken.

  4. Stoofgerecht samenbrengen: Voeg tomaten, bouillon, laurierblad, zout en peper toe. Leg de kalfsschenkels terug in de pan. Laat 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is en bijna van het bot valt.

  5. Gremolata toevoegen: Meng verse peterselie en citroenrasp. Strooi over het gerecht voor een frisse, aromatische touch.

Welke wijn erbij?

Volgende
Volgende

Pasta al Limone met Gamba’s – Perfect bij Franco Miscia Wijnen